Тип: Здати Зняти Продати Купити
Де:
Що:
Ціна: -
Розширенний пошук
Запам'ятати мене
Забули пароль? Реєстрація

Аренда квартир

   Інтерес людей до нерухомості зростає рік у рік, тим самим збільшуючи попит на ринку нерухомості. На даному етапі ціни на нерухомість зростають (звичайно, не такими темпами, як це було до середини 2008 року), і дають можливість людям купавши нерухомість в об'єкті, що будується, продати потім готовий об'єкт з непоганими дивідендами.

   Для тих людей, які не хочуть продавати свій об'єкт нерухомості, є ще один варіант – оренда. Нині це став дуже популярний бізнес. Цей вид бізнесу відноситься до пасивного виду діяльності, який приносить так званий «пасивний дохід».

   Розглянемо оренду житлової нерухомості (як актуальнішу для більшості жителів нашої країни):

  • аренда квартир (долгосрочно, посуточно, почасово);
  • аренда комнат (долгосрочно, посуточно, почасово);
  • аренда домов (долгосрочно, посуточно, почасово);

  Якщо ви вирішили зайнятися цим видом бізнесу, вам необхідно буде провести деяку підготовчу роботу для того, щоб витягти максимум з вашого бізнесу. Для початку потрібно буде визначитися із системою оподаткування – тут є лише два варіанти:

  1. Здавати як суб'єкт підприємницької діяльності, тобто. приватний підприємець (вигідніший варіант – 5% від обороту);
  2. Здавати квартиру (кімнату, будинок) як фізичну особу – 17% від доходу (у тому випадку, якщо ви потрапили під обмеження для підприємців, описаних у Податковому кодексі України пп. 291.5.3, п.291.5 ст. 291).

   Є, звичайно, і третій варіант – здавати «тихенько», але, як показує практика, це найгірший варіант, оскільки можливо нарватися на великі штрафні санкції з боку податкової, і у разі виникнення будь-яких форс-мажорних ситуацій з вашим несумлінним орендарем, ви не зможете звернутися до суду! Тому цей варіант взагалі за варіант не рахуємо.

  Наступне, що потрібно зробити – підготувати об'єкт оренди. Це означає, що потрібно зробити поточний чи капітальний ремонт, перевірити всю сантехнічну та електропроводку, зробити реставрацію меблів (якщо є потреба). Якщо квартира у вас нова і тільки після ремонту, то я вам не радив би купувати меблі (крім кухонної та вбудованих шаф) до моменту поки ви не знайдете орендаря (купівля меблів під конкретного орендаря, буде додатковим бонусом, і може підняти вартість квартири) . 

   І, нарешті, найголовніший етап – знайти орендаря. Для того, щоб максимально ефективно підійти до цього питання, краще перекрити всі можливі варіанти.

  1. Агентство нерухомості.
  2. Реклама у друкованих виданнях.
  3. Інтернет оголошення.

   Реклама вашої нерухомості такий самий важливий чинник, як і підготовка об'єкта нерухомості до оренди. Якщо ви вирішили самостійно шукати орендарів, вам необхідно заготовити привабливі рекламні оголошення, для публікації в друкованих виданнях і в мережі інтернет. Рекламні оголошення можуть бути наступного характеру:

Оренда квартири у Києві без посередників

Здам 1(2,3,4) кімнатну квартиру з хорошим ремонтом, з чудовим виглядом, біля метро!

Здам 1 (2, 3, 4) кімнатну квартиру в новому будинку, з хорошим ремонтом, …….

 
Якщо ви хочете здавати свою квартиру подобово, то оголошення можуть бути, наприклад, такими:

Здам подобово!

Здам 1(2,3,4) кімнатну квартиру з хорошим ремонтом за прийнятну ціну


Здам подобово – господар!

Здам 1(2,3,4) кімнатну квартиру з гарним виглядом, біля водоймища, ….

і т.д.

  Після того як ви знайдете відповідного вам орендаря, вам необхідно буде підписати договір оренди (варіант договору на нашому сайті). Договір повинен відображати ваші побажання та побажання вашого орендаря або, як казав монтер Мечников із «Дванадцяти стільців»: - «Договір це продукт непротивлення сторін»! Договір має максимально захищати права сторін договору, тому до укладення договору слід поставитися дуже уважно, оскільки у разі виникнення суперечок це буде основний документ, на який суд звертатиме увагу. Але, сподіваюся, що до судів у вас справа не дійде, а ваш бізнес приноситиме лише позитивні емоції.

e-realty.com.ua - сервіс безкоштовних оголошень.

 

Об'єктів у базі

Ми у соц. мережах

Курс валют

1 USD 39.80 0
1 EUR 39.90 0
1 RUB 0.34 0
29 Джерело НБУ